FEKETE FERENC ÉS TÁRSA BT

78/462-977,  30/9415-398,  78/463-400

Skype: feketebt ,  msn: feketebt@feketebt.hu

garancián túli javításokat végzünk csak!

 

Acer gyárképviselet szervíze:  http://www.acer.hu/acereuro/page6.do?sp=page6&dau11.oid=2015&inu19.current=2015&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=10&CountryISOCtxParam=HU&LanguageISOCtxParam=hu&ctx3=-1&ctx4=Magyarorsz%C3%A1g&crc=46867698

 

 ASUS gyárképviselet szervíze: /garancián tul az alkatrész ellátás rossz!/

 Sajnos nincs magyarországi képviselet, a garanciát az

 NSE HUNGARIA KFT

8000 Székesfehérvár

Raktár u. 2

Tel: 06-22/513-420                   Kérjük, a kitöltött adatlapot faxon ,e-mailben vagy

postán küldje vissza

Fax: 06-22/513-427

E-Mail: asus@nse-groupe.com

 

EPSON szervíz:

 

Hp szerviz:

 

Canon szerviz:

 

SAMSUNG szerviz:

 

KonicaMinolta szerviz: szervíz központ Bp.XI.Galvani u.4.

 

Windows XP telepítés SATA HDD-vel ellátott notebook-ra

 

Sajnos a gyári eredeti Microsoft Windows XP telepítő CD-je nem tartalmazza a manapság már szinte a legtöbb notebookban található SATA merevlemezvezérlő meghajtóprogramját, e hiányosság miatt kényszerül a felhasználó egyedi telepítési módot alkalmazni.

Elsőnek le kell tölteni az internetről a lehető legfrissebb INTEL SATA meghajtót,

illetve a hozzá tartozó Driver Disk készítő rutinját az alábbi linkről:

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProductID=2101&DwnldID=13808&strOSs=44&OSFullName=Windows*%20XP%20Professional&lang=eng

Fájlnév: f6flpy32.zip

Kicsomagolva ezt egy EXE állományt kapunk, amely elkészíti Floppy lemezre a szükséges állományokat olyan formában, hogy a Windows telepítője az F6 billentyű lenyomásánál elfogadja.

Kérjük készítse el ezt az AHCI lemezt, mert a későbbiekben szükség lesz rá.

Sajnos az érdekesség az, hogy az Intel által készített AHCI driver lemezről is hiába próbálnánk telepíteni ezt, a Windows installer ennek segítségével sem ismerte fel a HDDt a teszt notebook-on, egy TM5310 típuson. Ha nem rendelkezik olyan géppel, amiben volna Floppy meghajtó, akkor az Intel enumerator meghajtó csomagjából kell kiszedni a szükséges meghajtóprogramokat.

Az alábbi címről letölthető a szükséges fájl:

http://downloadcenter.intel.com/download.aspx?url=/13806/eng/iata76_enu.exe&agr=N&ProductID=2115&DwnldId=13806&strOSs=All&OSFullName=All+Operating+Systems&lang=eng

Parancssor módban kell kitömöríteni belőle a SATA meghajtót: iata76_enu.exe -a -pc:\SATA

(A C: meghajtón léteznie kell a SATA nevű könyvtárnak, azon belül pedig a DRIVER könyvtárba kerül a szükséges meghajtó!)

Szükséges továbbá egy speciális szoftver letöltése is az alábbi címről:

                          Nliteos /itt letőltheted, bal oldali sorban/

Ez az alkalmazás arra hivatott, hogy a gyári eredeti Windows XP install lemezről, és a már elkészített speciális SATA driver lemezről összemásolja a fájlokat, a configurációs és inicializációs fájlokba beilleszti a szükséges bejegyzéseket, ezáltal orvosolva a Microsoft Windows XP telepítőlemez hiányosságát. Ezek után elkészíti a boot-olható ISO CD képet, vagy akár egyből meg is írja ezt a módosított telepítőlemezt.

1.) A telepítés után az nLite elinditásakor az első ablakon kiválaszthatjuk a kívánt nyelvet, válassza a Hungarian menüpontot és nyomja meg a "Tovább" gombot.

2.) Válassza ki, hogy milyen útvonalon érhető el az eredeti Windows XP telepítőlemez, illetve addja meg annak a könyvtárnak az elérési útján, amelybe (átmenetileg) szeretné elhelyezni a módosított Windows XP install fájlokat. Szükség esetén készíhet is egy új könyvtárat. Az nLite elkezdi felmásolni a szükséges állományokat a megadott helyre, majd ha kész, nyomja meg a "Tovább" gombot.

3.) A Beállítások ablakon lépjen túl a "Tovább" gomb megnyomásával.

4.) Válassza ki a Driver Integrálás gombot a panelen, illetve a Bootolható ISO pontot is.

5.) Adja meg a floppy meghajtó elérésiútját vagy az egyéb más helyen levő SATA meghajtó elérésiútját, és jelölje ki a listázott összes hardverelemet a telepítésre, majd nyomja meg a "Tovább" gombot.

6.) Válassza ki az Önnek megfelelő írási módot, a lemezkép akár követlenül CD lemezre is írható, vagy ISO képfájlként a merevlemezre menthető a már módosított telepítő.

 

Az elkészült telepítő már felismeri a SATA meghajtót és gond nélkül telepíthető a Windows XP.

 

A jótállási feltételek egyéb változásai a nagykereknél, gyártóknál !!!

ˇ Fizikai sérülés esetén kizárólag akkor tudjuk a garanciális igényt elfogadni, ha azt 3 napon belül jelzik nekünk a feketebt@feketebt.hu  e-mail címen! (nem munkanap, naptári nap). Sprinteres futárszolgálattal küldött csomag esetén az átvétel dátumától számítódik a 3 nap.

ˇ Égés, elektromos sokk, túlfeszültség okozta meghibásodást nem tudunk 2006 szeptember 1. után elfogadni garanciális meghibásodásként. Kérjük használják azokat a túlfeszültség védő alkatrészeket, amelyek képesek megelőzni ezeket a meghibásodásokat!

ˇ 3000Ft egyedi értékhatár alatt 30 napon túl nem vállalunk 2006 szeptember 1-e után jótállást!

ˇ Szoftveres probléma esetén csak a következő feltételekkel teljesítjük a jótállási kötelezettségeinket:

o Eredeti konfigurációban vállaljuk csak a bevizsgálást, melynek munkadíja ...+ÁFA/óra

o Amennyiben az eredeti  környezetben nem jog tiszta a kérdéses szoftver, melyben előfordulnak a problémák, akkor jótállási kötelezettségünket nem ismerjük el!

ˇ  

Pl. VGA kártya probléma van egy játéknál. Általános tesztek jónak mutatják a kártyát, akkor kérjük az eredeti konfigurációt és a játék szoftver eredeti telepítő lemezét. Feltört, másolt szoftvert nem fogadunk el!!!! Ekkor a fentebb megjelölt tesztelési díjszabás szerint megpróbáljuk megállapítani a hibát. Esetleg másik kártyát is belepróbálunk, mást típust is, ha sikerült behatárolni a problémát ezt közöljük az ügyféllel. Utána Ő dönt, hogy mi szerint óhajt eljárni. Amennyiben bebizonyosodik, hogy csak az adott konfigurációban működik rosszul az alkatrész és cserére gondol, akkor hiánytalanul vissza kell tudni szolgáltatnia a kérdéses eszköz minden kellékét, hogy új termékként eladható legyen. Bármi hiányzik, nem vesszük vissza a terméket! Másik pl. az új nyomtató nem működik rendesen a gépen,. Ha a nyomtató a mi teszt környezetünkben jól működik, bekérjük a konfiguráció, ha kiderül, hogy feltört vagy turbózott vagy akármi módon eltérő az operációs rendszer az eredeti változattól, ugyancsak elhárítjuk a jótállási kötelezettséget magunk felől! Ugyan a felhozott példák nem fordulnak elő gyakran, de rendkívül hosszadalmas és sok bosszúsággal járnak. Kérjük, hogy viszonteladóink körültekintően járjanak el ilyen helyzetekben, mert egyéb, ezekkel a problémákkal felmerülő költségeinket át fogjuk terhelni!

ˇ Lejárt tartozás esetén a garanciális ügyintézést mindaddig felfüggesztjük, amíg a tartozás fennáll!

A GARANCIAJEGY MINDEN ÜGYINTÉZÉSHEZ EZUTÁN IS SZÜKSÉGES!

 

 

SZERVIZ:http://rma.asus.de/pick_eu/h/

ACER szerviz:

Amennyiben garanciális problémája merül fel Acer termékével kapcsolatban,

kérjük, forduljon az Acer magyarországi Call Centeréhez (munkanapokon 9-17 óráig):

Tel.: +36-1-555-5200

email: hu_partner@acer-euro.com

ASUS szerviz:

Az Asus Magyarországi megbízott szervizközpontjai minden szervizproblémára gyors és hatékony megoldást nyújtanak. A CIRMA Hungary Kft. és a HRP Hungary Kft. budapesti székhelyű szervizközpontok, melyek különböző termékek javításával foglalkoznak. Szervizközponjaikban személyesen is leadhatják a meghibásodott készülékeket, de természetesen jótállás kereteibe tartozó javítás esetén díjmentes a futárszolgáltatás háztól-házig. Ehhez az Asus oldalán http://www.asus.hu/rma ki kell tölteni egy formanyomtatványt mely elküldése után egy megerősítő e-mailben megkapja készüléke RMA hivatkozási számát, és a készülék szervizbe szállítására valamint a szállítás megrendelésére vonatkozó információkat. Ezután az ASUS egy futárt küld meghibásodott eszközért.

Dell szerviz:

HRP Hungary Kft.
1133 Budapest, Véső u. 7
Tel.: +36-1-452-4670

Fujitsu-Siemens szerviz:

Vidéki felhasználó esetén kérjük tájékozódjon az Önhöz legközelebbi szerviz

 elérhetőségről a Fujitsu Siemens Computers HOT LINE-ján (Tel.:06-40-200-440).

AKSYS Hungary Kft.

1124 Budapest, Jagelló út 28.
Tel.: +36-1-319-3362 

IBM-Lenovo szerviz:

IBM szervizközpont
1117 Budapest, Neumann János u. 1.
Tel.: +36-1-382-5720 vagy +36-1-382-5716


MSI szerviz:

1139. Albacomp MSI Szerviz
Budapest, Frangepán u. 8-10.
Helpdesk: +36-(22)-515-413
szerviz.msi@albacomp.hu
Tel.: +36-1-236-7700


 

Toshiba szerviz:

Display Szerviz Kft.
1134. Budapest, Csángó u. 8.
Tel.: +36-1-451-0356